latinica  ћирилица
19/06/2017 |  09:21 | Аутор: РТРС

Агаси: Новаку сам гарантовао...

Нови тренер Новака Ђоковића, Андре Агаси, потврдио је у интервјуу за италијански "Скај" да није узео новац за сарадњу са српским тенисером.

Агаси, који је прије неколико недеља почео да тренира Ђоковића, истакао је да то чини само из задовољства и чињенице да би повратак на врх много значио за светски тенис.

"Новак је највеликодушнија особа коју сам икада упознао. Заслужује много више у тенису и гарантовао сам му да ћу учинити све да му помогнем да то оствари", рекао је Агаси.

Агаси је познат као човјек који је после великих успеха доживео пад, али успио да се врати у сам врх тениса.

"Мој однос са тенисом је био пун љубави и мржње. Као дијете сам почео да се осјећам лоше у себи јер сам видио шта тенис чини мојој породици. Осјетио сам се одбаченим, а као дијете сам морао да напустим дом како бих успио. Мрзио сам тенис докле год нисам преузео контролу над својим животом. Написао сам књигу како бих рекао себи, како бих разумио свој живот и живио га са друге тачке гледишта", навео је Агаси.

Он је потом описао како је изгледала "борба" са спортом којим се бавио, као и притиском строгог оца.

"Код куће смо имали једноставно правило - устанеш, играш тенис, па онда переш зубе. Тим редом. Школа није била превише важна, тенис је био најбржи начин да се оствари 'амерички сан'. Била је то опсесија мог оца. Он је био математичар који је тенис видио као геометрију. Док је лежао у кревету, на плафону је замишљао схему која представља тенис. О томе нико никада није размишљао. Научио ме је да рађење било чега осим тениса не долази у обзир", казао је Агаси.

Услиједио је одлазак у академију Ника Болитијерија, једну од најбољих на свијету. "Био сам натеран и нисам то видио као добро рјешење. Био сам љут на све. Са 13 година сам отишао на академију гдје је тенис изнад свега. Било је правила, али није било старијих који би нас контролисали. Били смо тинејџери који су вјеровали оном поред себе", рекао је Агаси.

Ипак, каријеру је завршио као један од најуспјешнијих тенисера свих времена, али постоји неко још бољи - његова жена Штефи Граф.

"Не смем да ставим своје трофеје у кућу јер би то учинила и моја супруга, а онда би ме било срамота. Њу поштујем због свега што је урадила, невероватна је особа и много сам научио од ње", закључио је Агаси.

Извор: РТС,Танјуг