latinica  ћирилица
19/06/2017 |  08:59 | Аутор: РТРС

Путовање кроз вријеме је могуће!?

Након низа озбиљних математичких једначина, истраживач Универзитета у Канади Бен Типет, математичар и физичар са Универзитета у Британској Колумбији недавно је објавио студију о изведивости путовања кроз вријеме и осмислио математичку машину путовања кроз вријеме.
Путовање кроз вријеме - Фото: илустрација
Путовање кроз вријемеФото: илустрација

Користећи се Ајнштајновом теоријом, математиком и физиком, осмислио је формулу која описује методу путовања кроз вријеме. Истиче да је то немогуће подјелом простора у три засебне димензије. Према његовом мишљењу, све четири димензије требале би бити замишљене заједно.

"У близини великих звијезда, геометрија простора и времена постаје закривљенија. Равне путање оближњих планета пратиће ову закривљеност и искривиће се око звијезде. Осим тога, постоје докази да вријеме успорава што смо ближе црној рупи", сматра Типет.

Његов модел временског строја користи закривљеност простора и времена како би вријеме савио у круг. Ипак, он је скептичан да ће овакав временски строј бити изграђен због тога што још нису откривени, како каже, "егзотични" материјали који би савили простор и вријеме.

Извор: Независне новине