latinica  ћирилица
19/06/2017 |  08:11 | Аутор: РТРС

На путу Карановац-Кнежево саобраћа се једном траком

На путевима у Републици Српској овог јутра нема застоја и посебних ограничења, осим на дионицама на којима је због санационих радова измијењен режим вожње, док се на путном правцу Карановац-Кнежево у мјесту Рађићи због улегнућа коловоза саобраћај одвија једном траком наизмјенично.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама у усјецима и поред камених косина из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор, а саобраћај се у оба смјера одвија са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат.

Могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут. Постављена је саобраћајна сигнализација, чије поштивање је обавезно.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, на дионици Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље у времену од 23.00 до 5.00 часова повремене су обуставе саобраћаје у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари код Прњаворске петље.

Из АМС најављене су измјене у одвијању саобраћаја на магистралном путу Приједор-Сански Мост, на дионици Тукови-граница Републике Српске /Копривна/, гдје је у току изградња спојног пута оптичким каблом.

Због изградње кружног тока, измијењен је режим одвијања саобраћаја на раскрсници у Милићима, а постављена је привремена сигнализација.

У току су радови на санацији коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута. Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава се на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће, лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

Због реконструкције коловоза измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу на подручју општине Сребреница.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача на снази је забрана саобраћања за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе класе "М3", док се забрана не односи аутобусе "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У току је превентивна акција "Да ли возите технички исправно возило-провјерите" коју АМС Републике Српске спроводи у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и ауто-мото друштвима.

Стручне екипе АМС Републике Српске данас ће од 9.00 до 14.00 часова у кругу Ауто-мото друштва "Крајина" у бањалучком насељу Лазарево бесплатно превентивно контролисати техничку исправност возила на покретном техничком прегледу.

С обзиром на то да почиње сезона годишњих одмора и да долази до повећања мобилности на путевима, АМС Републике Српске спроводи ову активност с циљем да се возачима помогне да припреме своје возило за дужа путовања и безбједније учествују у саобраћају.

На путевима у Федерацији БиХ овог јутра саобраћај се одвија по сувом и мјестимично влажном коловозу.

Због радова саобраћај се спорије одвија на дионицама магистралних путева Јабланица-Мостар, Брадина-Коњиц, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес и Карлов Хан-Коло, као и на магистралним путевима на подручју Живиница и Санског Моста.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: СРНА