latinica  ћирилица
18/06/2017 |  21:02 | Аутор: РТРС

Си-Ен-Ен: Над Трампом облак, а нигдје кишобрана

Амерички предсједник Доналд Трамп није имао много добрих недјеља откад је постао 45. предсједник САД, али ова недјеља је његова најгора, пише Си-Ен-Ен.
Доналд Трамп - Фото: Screenshot/YouTube
Доналд ТрампФото: Screenshot/YouTube

Ово је недјеља, како се наводи, у којој је истрага о руској умијешаности у предсједничке изборе 2016. године дошла до Овалне собе, а и самог Трампа.

„Вашингтон пост“ је у сриједу објавио да истрагу против Доналда Трампа води специјални савјетник Боб Милер због могућности да је Трамп ометао правду када је отпустио директора ФБИ Џејмса Комија.

Трамп је на неки начин ту причу и потврдио.

„Истрагу против мене због отпуштања директора ФБИ води човјек који ми је рекао да га отпустим. Лов на вјештице“, написао је Трамп.

Си-Ен-Ен наводи да је Трампов став око саме истраге све гори и гори. Од четвртка ујутру до петка ујутру објавио је низ твитова у којима је исказао своју фрустрираност.

Говорио је да за „причу о Русима нема никаквог доказа“, а онда се и питао зашто се не води истрага против Хилари Клинтон, која је такође сарађивала са Русијом.

Проблем за Трампа је, како пише Си-Ен-Ен, што ће Милерова истрага потрајати, преноси Б92.

„Облак који се ових мјесеци надвијао над Трампом ове недјеље је постао већи и тамнији. А напољу нема кишобран“, констатује Си-Ен-Ен.

Извор: Б92