latinica  ћирилица
18/06/2017 |  17:16 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Ђокић: Пуна подршка локалном и развоју Републике Српске

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је данас у Добоју да је најважнији приоритет ове партије давање пуног доприноса економском развоју сваке локалне заједнице и њене социјалне сигурности и напретка на бази принципа и програма СП, као и економски раст и развој Републике Српске.
Изборна конференција Градске организације СП Добој - Фото: СРНА
Изборна конференција Градске организације СП ДобојФото: СРНА

"У томе видимо суштину будућности и одрживости Републике Српске и државе у цјелини", рекао је Ђокић, који у Добоју присуствује изборној конференцији Градског одбора СП поводом припрема за 7. конгрес Социјалистичке партије, планираног за 2. јули.

Он истиче да су конференције одраз изузетно видљиве мобилности чланства и органа СП-а и потврђује потенцијал који постоји у оквиру Социјалистичке партије.

Ђокић је изразио задовољство што се СП сваки дан оснажује новим члановима, између осталог и члановима који долазе из других политичких странака, а као посљедњи примјер наводи долазак у странку у Теслићу око 15 угледних чланова из СДС-а.

"Ми смо отворена партија за добре, квалитетне људе, за оне који са нама желе да граде бољу и сигурнију Републику Српску", поручио је Ђокић.

Он је честитао добојском СП-у што се не бави политичким мешетарством већ има снаге и храбрости да води досљедну програмску политику.

Ђокић је задовољан што се ова партија оснажује и добија подршку грађана у добојском СП-у због принципијелности превасходно младих људи, иако нису дио локалне власти.

"Наша политика није опозициона са становиштва самог критизерства. Упозоравамо на лоше појаве овдје у Добоју, а истовремено смо неко ко се залаже за добра рјешења и то грађани препознају", поручио је Ђокић.

Предсједник добојског СП-а Срђан Тодоровић навео је да се на данашњој Изборној конференцији добојске Градске организације бирају делегати за Конгрес, као и приједлози за чланове Главног одбора.

Он је најавио да ће избор новог руководства добојског СП бити одржан у септембру.

Предсједник СП Петар Ђокић претходно је са члановима најужег руководстава боравио у Теслићу, гдје је присуствовао Изборној конференцији теслићког Општинског одбора СП-а.