latinica  ћирилица
18/06/2017 |  12:03 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Дводневна манифестација "Дринска авантура" (ВИДЕО/ФОТО)

На дводневној туристичко-забавној манифестацији "Дринска авантура" учесници од јутрос уживају у регати горњим током Дрине.
Фоча: Дринска авантура - Рафтинг центар Бастаси - Фото: РТРС
Фоча: Дринска авантура - Рафтинг центар БастасиФото: РТРС

Спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Рафтинг центра “Бастаси“ до фочанског Аква парка “Ушће“, дуг 15 километара уз мото “Гдје настаје Дрина" ,заљубљеницима у природне љепоте овог дијела Српске пружа јединствен осјећај у пловидби на “зеленој љепотици“.

У оквиру Дринске авантуре, биће одржане и трке чамцима од Брода на Дрини до Фоче, а најуспјешније очекују новчане награде.

У Омладинском покрету Фоча који је организатор Дринске авантуре уз подршку Министарства породице,омладине и спорта Српске и Општине Фоча истичу да су, имајући у виду да регата, као вид промоције ријеке Дрине, постоји само у њеном средњем и доњем току, дошли на идеју да тамо гдје Дрина настаје спајањем Пиве и Таре, гдје је најбистрија и најљепша, организују манифестацију туристичког,промотивног и забавног карактера.

“Прва 'Дринска авантура' је манифестација која промовише Дрину, туризам, квалитетну забаву и мобилност младих – поручују из Омладинског покрета.

Дринска авантура

Котизација за учешће у регати је 20 КМ, што укључује превоз до почетне тачке за спуст, трошкове скипера – возача чамаца и учешће у трци чамаца.

Укупан наградни фонд за трку је 1.000 КМ. За прво мјесто награда износи 500, за друго 300 и треће 200 КМ.

Дружење се наставља “играма без граница“ и ДЈ журком на Аква парку.

Јуче је одржан Округли сто на тему "Дрина нас спаја" на коме учествовали млади и представници општина у сливу Дрине. У вечерњим часовима на Аква парку "Ушће" одржанје концерт сарајевске групе “Забрањено пушење“.