latinica  ћирилица
17/06/2017 |  14:22 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Више од 230.000 људи обезбјеђује Kуп конфедерације

Више од 230.000 припадника руског Министарства за ванредне ситуације обезбјеђиваће утакмице Купа конфедерације Свјетске фудбалске федерације, саопштено је данас из руског Министарства за ванредне ситуације.
Русија: Куп Конфедерација (Фото:twitter) -
Русија: Куп Конфедерација (Фото:twitter)

"Да би се осигурала безбједност Купа конфедерације ангажовано је 23.000 људи, око 2.000 комада опреме и 66 летјелица", наводи се у саопштењу.

Руска новинска агенција ТАСС наводи да ће службеници Министарства бити на дужности око објеката за смјештај спортиста и представника тимова, саобраћајне инфраструктуре, зоне за навијаче и хотела.

У обезбјеђењу ће учествовати и студенти Више образовних институција руског Министарства за ванредне ситуацује који говоре стране језике.

Стручњаци сматрају да Куп конфедерација ФИФА представља пробу за организаторе пред Свјетски куп наредне године у Русији.

Ове године Куп конфедерација одржава се од 17. јуна до 2. јула на четири стадиона у Русији - стадион "Спартака" у Москви, у Санкт Петербургу, "Фишт" у Сочију и "Арена" у Казању.

Осим домаће репрезентације, на Купу конфедерације учествује свјетски првак Њемачка, европски првак Португал, шампион Азије Аустралија, побједник Купа афричких нација Камерун, Мексико као побједник Купа Сјеверне, Централне Америке и Кариба, селекција Чилеа као побједник Купа Америке и Нови Зеланд - побједник Купа Океаније.

Извор: Срна