latinica  ћирилица
16/06/2017 |  17:29 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Шарић: Спортисти најбољи промотери доброг имиџа Српске

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у свом кабинету прослављеног рукометног голмана Данијела Шарића и познатог спортског физиотерапеута из Бањалуке Бориса Врховца.
Жељка Цвијановић и Данијел Шарић - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Данијел ШарићФото: РТРС

Предсједница Цвијановић је у разговору са једним од најбољих свјетских рукометних голмана, рођеним Добојлијом, и дугогодишњим физиотерапеутом рукометне репрезентације Катара, истакла да су успјешни спортисти и спортски радници најбољи амбасадори и промотери доброг имиџа Републике Српске у свијету.

Овом приликом предсједница Владе упознала је Шарића и Врховца са развојем спорта у Републици Српској, те истакла опредијељеност Владе и ресорног министарства за унапређење и развој, посебно школског спорта.

Предсједница Цвијановић је нагласила да спорт у Републици Српској има посебно мјесто, јер се љубитељи спорта идентификују са успјесима спортиста и њиховим побједама, те да су изузетни резултати Данијела Шарића велики мотив младима за даљи напредак у спорту.

Пријему су присуствовали генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић и министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Златан Клокић.