latinica  ћирилица
16/06/2017 |  17:28 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Украо репортажна кола ХРТ-а вриједна милион евра!

Те сам вечери био с двојицом колега у изнајмљеном стану у Мравинцима и конзумирали смо алкохол, а потом смо отишли у један локални кафић.

Не сјећам се да сам уопште био у Дугопољу, задње чега се сјећам да смо били у том кафићу и да сам се однекуд појавио у полицијској станици у Шибенику - рекао је Марио М. 30-годишњак из Нове Градишке, дајући свој исказ пред Општинским државним тужилаштвом у Сплиту која га терети за тешку крађу комбија ХРТ-а вредног око милион евра, пише Слободна Далмација.

Марио је још у својој обрани рекао и да се сљедећег дана вратио у стан у којем је с екипом био вече прије и како је видео да је флаша запремнине пет литара скоро празна па претпоставља да су попили око четири литре вина. Рекао је да му се тако нешто први пут догодило и да од тада не пије алкохол и да се осјећа посрамљено због свега.

Тужилаштво у Сплиту га оптужницом терети да је 18. маја ове године у 3.45 сати у ноћи на паркингу хотела "Катарина" у Дугопољу дошао пијан до репортажних кола ХРТ-а марке "Мерцедес Варио 818" у којем је била припадајућа ХД опрема вриједна око милион евра.

Разбио је лептир стакло на сувозачевим вратима, ушао у комби и упалио возило оригиналним кључем којег је нашао испод волана и одвезао се. Оптужен је да је све то урадио "у намјери прибављања велике имовинске користи".

Репортажна кола ХРТ-а која је пијани Марио украо опремљена су сателитском везом, имају шест најсавременијих камера за снимање у ХД-у, послужитељ за снимање и репродукцију, систем успорених снимака и сву осталу опрему за праћење, преспајање и надзор квалитета сигнала.

Тог су дана кренула из Загреба за Мостар ради преноса мисе, а возач је морао преспавати у Дугопољу због строгих одредби о коришћењу возила и максималној брзини којом смију да се крећу.

С обзиром на то да се оптужени за тешку крађу ничега, како каже, не сећа, занимљиво је видјети што су рекла два шибенска полицајца која су га зауставила непуна три сата након крађе у мјесту Коњеврате.

Полицајци су добили дојаву да је на чвору Шибеник с аутоцесте уочено возило ХРТ-а које се креће према Тромиљи и да је исто украдено у Дугопољу, преноси Јутарњи лист.

Они су га око 6.30 сати уочили како иде пут Дрниша те су га покушали да га зауставе звучном и светлосном сигнализацијом. Како се возач није заустављао, они су му полицијским возилом препречили пут. Возило се зауставило, а возач је отворио врата и покушао да побјегне, али су примјеном силе успјели да га спријече. Возило је, срећом, без веће штете враћено ХРТ-у, пише Слободна Далмација.

За ово кривично дјело је предвиђена казна од шест мјесеци до пет година затвора.

Извор: Блиц