latinica  ћирилица
16/06/2017 |  13:12 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Пасоша ће, ипак, бити!

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ демантује "Аваз" да ће грађани поново остати без пасошких књижица због тога што је, како је наведено поништен и четврти тендер за пасоше.
Пасоши БиХ - Фото: РТРС
Пасоши БиХФото: РТРС

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ наводи да је 5. јуна ове године објавила тендер за набавку пасошких књижица на електронском порталу јавних набавки. На објављену тендерску документацију као заинтересовани кандидат жалбу је изјавио „Гемалто С.А. Меудон, Француска“. Жалбени поступак је у току пред уговорним органом. Агенција тврди да, без обзира на ову жалбу, грађани БиХ да неће остати без пасоша јер ИДДЕЕА има важећи уговор са постојећим добављачем о испоруци пасошких књижица на период од једне године.

"Постојећи добављач је са данашњим даном осигурао неопходни репроматеријал за нормалну производњу пасошких књижица и да ће у наредном периоду појачиним капацитетом вршити испоруку, ИДДЕЕА очекује да ће се у кратком периоду у цјелости нормализовати процес израде путних исправа, укључујучи приоритетно захтјеве који су заостали у односу на законски рок", наводи се у саопштењу Агенције.

Медији у Федерацији јавили су данас да ће грађани опет бити ускраћени за пасошке књижице јер се францука компанија, која је заинтересовала за израду пасошких књижица, уложила жалбу на тендер Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ чиме је, како су јавили поново доведено у питање издавање пасоша грађанима.