latinica  ћирилица
15/06/2017 |  22:53 | Аутор: РТРС

Додик: Очекујемо најмање 50 одсто гласова на општим изборима

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је да СНСД очекује да на предстојећим општим изборима освоји најмање 50 одсто гласова.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик - Фото: РТРС
Предсједник Републике Српске Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је вечерас у Лакташима нагласио да је циљ и побједа кандидата те партије на појединачним функцијама.

"Мислим да то неће бити тешко уз мотивацију, оданост чланова, увјежбаност наших људи који спроводе изборе и несумњиви напредак који чинимо у Српској", рекао је Додик, који је предсједник Републике Српске.

Он је нагласио да политика СНСД-а гарантује сигурност и ефикасност на законодавном, извршном и другим нивоима, те да та партија није оклијевала да брани државне и националне интересе спрског народа.

Додик је подсјетио да је СНСД урадила и ради многе важне инфраструктурне пројекте.

"Ми смо партија која може сигурно и несумњиво да сатима прича о томе шта је за вријеме свог мандата учинила. Усмјерени смо ка неким будућим пословима, а овдје морамо да чинимо оно што је најбоље за укупан развој", рекао је Додик.

Он је истакао да СНСД у Српској има 183.000 чланова, те да је рад странке подржан у народу.

"Нисмо одустали од својих циљева, а то је што самосталнија и коначно самостална Српска", рекао је Додик новинарима.

Додик је вечерас присуствовао Шестој општинској изборној конференцији СНСД-а у Лакташима на којој је Ранко Карапетровић једногласно изабран за предсједника Општинског одбора СНСД-а.

Карапетровић, који је и начелник те општине, истакао је да су Лакташи извршили финансијску консолидацију и да у потпуности извршавају све своје обавезе.

Он је додао да се ради на неколико инвестиционих пројеката у области водоснабдијевања и путне инфраструктуре.

"Међу члановима СНСД-а влада велики ентузијазам и мотивација да се даље ради и напредује. Можда неће бити новца за велике пројекте, али биће средстава да у свакој средини урадимо оно што је најнужније", рекао је Карапетровић.

Досадашњи вршилац дужности предсједника ОО СНСД-а Лакташи Бранислава Милекић изјавила је да је у њеном једногодишњем мандату тај одбор имао запажене резултате, тимски рад и јединство.

"Наш кандидат за начелника освојио је 74,38 одсто подршке гласача, што је био најбољи резултат на локалним изборима у Српској. Имамо апсолутну већину у локалној скупштини, а успјешно смо провели и изборе за чланове савјета мјесних заједница", рекла је Милекићева.

Изборној конференцији ОО СНСД-а присуствовали су и други високи функционери те странке међу којима и Сребренка Голић, која је потпредсједник Владе Српске.

На овом скупу у локалном Дому културе било је више од 270 страначких делегата, а присуствовали су и представници градске власти, начелници сусједних општина и коалициони партнери СНСД-а у Лакташима.

Извор: СРНА