latinica  ћирилица
15/06/2017 |  19:56 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Ђоковић разматра наступ на Квинсу прије Вимблдона

Иако је на Ролан Гаросу најавио да неће играти на трави прије Вимблдона, Новак Ђоковић би ипак могао да наступи на турниру на Квинсу.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

Како преносе енглески медији, Ђоковић разматра наступ турниру у Истборну, који почиње 26. јуна, а завршава се 1. јула, два дана прије почетка Вимблдона.

"Ђоковић још није одлучио, али је истина да разматра наступ на овом турниру. Одлучиће наредних дана", рекао је његов портпарол Тајмсу.

Ђоковић није играо на Квинсу од 2010. године, протеклих година се за Вимблдон загријавао на егзибиционом турниру Будлес, али га је резултатска криза очигледно натјерала за конкретнију припрему.

Србин је од понедјељка тек четврти тенисер на АТП лист, први пут од 2009, а спекулације о повратку на Квинс долазе два дана након што је Рафаел Надал одустао од наступа на турниру како би се одморио за Вимблдон.

Ђоковић је три пута освајао Вимблдон без конкретне припреме, а ривали на Квинсу ће му између осталих бити бранилац титуле Енди Мареј, Стан Вавринка, Милош Раонић, Хуан Мартин дел Потро, Марин Чилић, Григор Димитров, Ник Кирјос, Вилфред Цонга, Томаш Бердих...

Извор: Б92