latinica  ћирилица
15/06/2017 |  16:27 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Зворник: Реконструкција ОШ "Свети Сава" (ВИДЕО)

У оквиру пројекта "Енергетска ефикасност" почела је реконструкција зворничке Основне школе "Свети Сава". Вриједност радова је милион и шест стотина хиљада марака.
Обнова школе - Фото: РТРС
Обнова школеФото: РТРС

Основна школа "Свети Сава" добиће потпуно нов изглед. У оквиру пројекта биће уређена фасада на оба објекта школе, постављена нова столарија, и не само то.

- Мијењају се оба крова, ради се реконструкција централног гријања, затим унутра у објекту се врши реконструкција комплетне расвјете, истиче Радомир Петровић, директор школе.

Све наведено обезбиједиће далеко боље услове за ученике, а истовремено, оствариће се уштеда електричне енергије од 30% на годишњем нивоу.

Предвиђено је да радови буду завршени за четири мјесеца.

Ученике је обрадовала ова вијест и сретни су што ће им школа бити љепша али и топлија зими. Кажу да ће ове промјене доста допринијети раду ученика и да ће се ученици осјећати сигурније.

Реконструкција централне основне школе наставак је инфраструктурног развоја Града, истичу у Градској управи.

- У посљедњих осам година преко 5,5 милиона смо уложили у образовање. Локална заједница и даље ће заузети курс улагања у образовање, наводи Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

У oквиру пројекта биће реконструисан и објекат Основне музичке школе "Војин Комадина".