latinica  ћирилица
15/06/2017 |  14:10 ⇒ 14:36 | Аутор: РТРС

Радојичић: Рефинансирање градског дуга из буџета

Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, рекао је данас да је главни разлог доношења ребаланса буџета у износу од 208.173.000 КМ рефинансирање дуга Града.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је рекао да је у ребаланс буџета уврштено рефинансирање градског дуга у износу од нешто више од 70 милиона КМ, чиме ће бити "ослобођена средства за друге намјене".

"Највише средстава усмјерава се према саобраћају и комуналној потрошњи јер је ту и највише захтјева који су стигли од мјесних заједница и грађана", рекао је Радојичић новинарима у паузе сједнице Скупштине града на којој је разматран приједлог одлуке о усвајању ребаланса буџета Града за ову годину.

Осим тога, каже Радојичић, у ребалансу буџета први пут се појављује ставка за апликацију Града за Европску пријестоницу културе за 2024. годину. Он је навео да је у годишњи ребаланс буџета уврштен и износ потребан за пројекте из области спорта, културе и туризма, као и у брендирање Града.Нагласио је да, са друге стране, расту приходи од домаћих извора, као што су непорески приходи, различите комуналне накнаде и таксе.

Извор: СРНА