latinica  ћирилица
15/06/2017 |  11:08 ⇒ 15:01 | Аутор: РТРС

Тадић: Криза у СДС-у очигледна (ВИДЕО)

Огњен Тадић, замјеник предсједвајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ (СДС), гостујући у емисији Телеринг Радио-телевизије Републике Српске, рекао је да је криза у Српској демократској странци очигледна.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

Тадић је изразио наду да ће криза у СДС-у, изазвана "несналажењем дијела руководства или тиме што дио њих жели да управља страначким органима како би обезбиједио примарне позиције на изборним листама", бити превазиђена.

Поновио је да већ осам мјесеци не учествује у раду страначких органа, те да, као члан партије, није задовољан начином на који се њоме управља.

- У СДС-у постоји један замор, постоји вјероватно једна група људи која се нада да ће у свему овоме профитирати некавим посланичким мјестима, да неће имати конкуренцију и којима је сасвим свеједно колика је странка уколико они управљају њоме и уколико их доводи до мандата - рекао је Тадић.

Говорећи о економској ситуацији у Републици Српској, Тадић је навео да је економски напредак немогућ без сарадње власти Српске и власти на нивоу БиХ.

- Шанса Републике Српске је да инструментализује органе БиХ у циљу повећања степена своје државоправности, што, нажалост, није чињено никад, изузев у преиоду од 2011. до 2013. године када су СДС и СНСД заједно били један глас из Републике Српске - истакао је он.

Говорећи о министру безбједности БиХ Драгану Мектићу, који је поднио оставку на страначке функције у СДС-у, Тадић је рекао да је с Мектићем расправљао "онда када је он био најјачи, када је могао да удара шаком о сто на сједницама Предсједништва, а да на то ћути и предсједник странке".

- Ја сам му тада говорио да не ради како треба и да треба да поправи свој рад - истакао је Тадић.

Када је ријеч о измјенама Кривичног закона БиХ, које је Савјет министара утврдио мимо ставова Републике Српске, Тадић је навео да је сигуран да министри Мирко Шаровић и Драган Мектић нису имали инструкцију како да се понашају у таквој ситуацији.

Погледајте шта је још Огњен Тадић рекао гостујући у емисији Телеринг Раддио-телевизије Републике Српске: