latinica  ћирилица
14/06/2017 |  14:55 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Касиповић: Охрабрује изјава Шаровића да тек предстоји усаглашавање

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас у Бањалуци да охрабрује изјава министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирка Шаровића да тек предстоји коначно усаглашавање о Приједлогу закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ и да ће, ако буду прихваћене примједбе Српске, такав текст бити у парламенту БиХ.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

Касиповић је рекао да је Република Српска на вријеме и у два наврата дала примједбе.

- Увјерен сам да ће бити довољно добре воље и разумијевања свих, јер за владавину права у БиХ је веома важно да имамо што је могуће бољу и квалитетнију сарадњу - рекао је Касиповић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да у парламенту БиХ неће ништа проћи уколико није у складу са надлежностима Српске и Уставом Републике Српске.

Он тврди да ће текст Приједлога закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ бити усаглашен и да нема потребе за тензијама.

Бореновић је рекао да је питање геноцида осјетљиво у БиХ и да не треба правити велики политички и правни притисак, јер свако треба да се бави оним дијелом законодавства за који је надлежан.

Извор: СРНА