latinica  ћирилица
14/06/2017 |  14:03 | Аутор: РТРС

Дукић: Нећемо опростити снисходљивост српских министара у СМ БиХ

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић рекао је данас да су историја и будућност Српске много важнији и дуговјечнији од фотеља српских министара у Савјету министара БиХ који су гласали за Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ и чија снисходљивост неће бити опроштена.
Бранислав Дукић (фото:dw.com) -
Бранислав Дукић (фото:dw.com)

Дукић је истакао да су гласајући за Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ српски министри у Савјету министара БиХ стали на страну оних који су само у Сарајеву имали више од 120 логора за Србе за које још нико није одговарао, саопштено је из Савеза логораша Републике Српске.

- Умјесто да инсистирају на процесуирању криваца за страдање Срба у Сарајеву и широм дејтонске БиХ, српски министри у Савјету министара БиХ би да забране, на снажним историјским чињеницима засноване, наше ставове о карактеру рата - рекао је Дукић.

Он је нагласио да би данас Србима било забрањено помињање историјске лажи о Сребреници, сутра би им били наметнути бошњачки амблеми, а након тога не би смјели споменути да су Срби ни Републику Српску за коју је живот дало више од 27.000 најбољих синова.

- Покушајем да измјенама и допунама Кривичног закона БиХ оспори право Србима да одбрану својих огњишта у отаџбинском рату сматрају највећим историјским успјехом, Савјет министара БиХ уображава да постане највећи правни и историјски ауторитет у овој несрећној и дубоко подијељеној земљи - каже Дукић.

Савјет министара БиХ утврдио је Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног закона БиХ којим је предвиђено кажњавање негирања геноцида или злочина против човјечности затвором од пет до 10 година.

Извор: СРНА