latinica  ћирилица
14/06/2017 |  12:54 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Источна алтернатива: Циљ измјена Кривичног закона БиХ је прогон Срба

Циљ измјена Кривичног закона БиХ јесте да нестане Срба и Републике Српске као конститутивних дијелова БиХ и доношење тог срамног закона мора бити спријечено, поручено је из Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Из Удружења наводе да би српски представници, који би евентуално гласали за његово усвајање, били највећи издајници свог народа и рушиоци Српске јер би предложене измјене Кривичног закона које је прихватио Савјет министара БиХ довеле до новог прогона Срба и дефинитивног етничког чишћења српског народа из БиХ.

Поручују да не смије бити прихваћен закон о забрани негирања геноцида у БиХ јер би то довело до жестоког обрачуна са онима који се боре за доказивање истине о рату на овом простору и траже правду за хиљаде српских цивила за чија убиства нико није одговарао.

"Тај закон би довео до прогона Срба и свих слободоумних људи из БиХ, која би се тим законом претворила у општу судницу и логор за српски народ над којим су почињени стравични злочини у два посљедња рата, а за које нико није одговарао због пристрасности, опструкције и доношења судских одлука под политичким утицајем свјетских моћника, односно Запада", рекао је предсједник Удружења Војин Павловић.

Он истиче да је циљ бошњачких политичких структура да, доношењем измјена Кривичног закона БиХ, за све злочине у посљедњем рату одговарају Срби, да се спријечи доказивање истине и ревизије појединих пристрасних судских пресуда за шта постоје бројни докази, као што је изношење многих доказа о догађајима и злочинима у Сребреници који демантују пресуду Хашког трибунала о почињеном геноциду.

"У судској пракси је познато да се многе судске пресуде пониште након више година или деценија када се дође до доказа који обарају тврдње оптужбе и демантују чињенице утврђене на нетачним доказима. Сматрамо да ће се то десити и са пресудом Хашког трибунала о почињеном геноциду у Сребреници", тврди Павловић.

Он каже да "Источна алтернатива" сматра да предложеним измјенама Кривичног закона Бошњаци по сваку цијену желе да спријече изношење било какве сумње и чињеница које су супротне са том хашком пресудом, за чију ревизију постоји оправданост јер су бројни међународни представници који су у то вријеме били у БиХ изнијели податке и свједочења и отворено негирају да је почињен геноцид.

Извор: СРНА