latinica  ћирилица
14/06/2017 |  08:16 ⇒ 08:54 | Аутор: РТРС

Без проблема у саобраћају

На путевима у Републици Српској саобраћај се одвија без дужих застоја и посебних ограничења, а задржавања на граничним прелазима су краткотрајна, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Приједор - саобраћај - Фото: РТРС
Приједор - саобраћајФото: РТРС

На магистралном путу М-16.1, због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор, до 31. августа саобраћај се одвија у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час.

Могуће су и повремене обустве саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Режим саобраћаја измијењен је због санације клизишта и реконструкције коловозног застора на дионици магистралног пута Бањалука-Челинац, у мјесту Ребровац.

Због изградње кружног тока измијењен је режим одвијања саобраћаја на раскрсници у Милићима, дионица магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

У току је санација коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута М-6, због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом Требињских бригада.

Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, режим саобраћаја измијењен је на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ јутрос је појачана фреквенција возила у градским центрима, а појачан је и број бициклиста и мотоциклиста на путевима.

Спорије саобраћање, због радова, могуће је на дионицама магистралних путева Брадина-Коњиц, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес и Карлов Хан-Коло, као и на магистралним путевима на подручју Живиница и Санског Моста.

Извор:СРНА