latinica  ћирилица
13/06/2017 |  18:18 | Аутор: РТРС

Федерер: Надал и ја смо искористи пад Ђоковића и Мареја

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да су он и Надала искористили пад Ендија Марија и Новака Ђоковића.
Роџер Федерер (Фото: epa/Facundo Arrizabalaga) -
Роџер Федерер (Фото: epa/Facundo Arrizabalaga)

"Евидентно је да није у најбољој форми, али не сумњам да ће се вратити још јачи. Био сам јако изненађен својим титулама на почетку сезоне, али мислим да је мање изненађење Надалова побједа у Паризу. Он и ја смо искористили пад Мареја и Новака", изјавио је освајач 18 Грен Слем титула.

Федерер се у сриједу послије два мјесеца паузе враћа на терене гдеј ће покушати да освоји турнир Штутгарту.

Швајацар је освојио Аустралијан Опен, затим Мастерсе у Индијан Велсу и Мајами и послије тога одлучио да одмори како би се што боље припремио за Вимблдон.

“Нема више пуза, доста сам одмарао. У доброј сам форми, осјећам се као да сам свјетски шампион у тренирању. Играћу све турнире. Занимају ме само титуле и покушаћу да се вратим на побједнички трон“.

О Рафаелу Надалу, који је освојио десету титулу на Ролан Гаросу каже да га ни он не би побиједио да је учествоао у Паризу.

“Не бих га побиједио да сам ја учествовао на Отвореном првенству Француске. Играо је одлично. На турниру у Мајамију рекао сам му да ће растурити на шљаци. Био је невјероватан.

Швајацар је за крај истакао да нас чека занимљив крај сезоне.

Надал има одличну шансу да годину заврши на првом мјесту, ако га повреде заобиђу. Сигуран сам да ће играчи као што су Ђоковић, Мари, Вавринка и остали почети много боље да играју и мислим да нас чека епски завршетак сезоне“, закључио је Федерер.

Извор: Б92