latinica  ћирилица
13/06/2017 |  14:45 | Аутор: РТРС

Парламентарна скупштина БиХ: Одложена расправа против Мајкићеве

Сједница Заједничке комисије за људска права парламента БиХ, заказана за 15. јун, на којој је требало да буде разматрана пријава за кршење кодекса коју је против посланика СНСД-а у Представничком дому Душанке Мајкић поднио замјеник предсједавајућег овог дома Младен Босић (СДС), одгођена је због немогућности Мајкићеве да присуствује сједници.

Предсједавајући Комисије Борислав Бојић изјавио је да је Мајкићева обавијестила Комисију да је спријечена да присуствује сједници заказаној за четвртак, 15. јуна.

"Ми имамо проблем зато што Комисија у року од 30 дана треба да се изјасни о томе. Постоје одређени поступци који морају да буду проведени у складу са Законом о управном поступку. То су процедуралне ствари и настојаћу да нађем термин за одржавање сједнице који ће одговарати свима који треба да учествују у овом поступку", појаснио је Бојић.

Члан Комисије Лазар Продановић из СНСД-а потврдио је да Мајкићева не може да присуствује расправи заказаној за четвртак због учешћа на парламентарној конференцији у Београду.

Извор: Независне новине