latinica  ћирилица
11/06/2017 |  08:55 ⇒ 10:15 | Аутор: РТРС

Медицински феномен: Дјевојчица која се породила у 5. години (ВИДЕО)

Перуанска дјевојчица је најмлађа мајка икад забиљежена у историји медицине.
Лина Медина - Фото: Screenshot/YouTube
Лина МединаФото: Screenshot/YouTube

Лина Медина рођена је у октобру 1933. у перуанском граду Тикрапу. Када је имала само пет година, родитељи су је довели у болницу јер јој је стомак отицао и вјеровали су да има неки тумор. Међутим, кад су је љекари прегледали, утврдили су да је она у седмом мјесецу трудноће.

Др Гералдо Лозада преузео је случај и потврдио трудноћу. Лина је већ у трећој години добила менструацију, а развијене груди већ у четвртој.

У мају 1939. је званично постала најмлађа мајка у историји. Њен син рођен је царским резом, здрав и са 2.700 г, а Лина му је дала име Герардо. Већ за неколико дана "мама" и беба пуштени су из болнице.

Ни данас се не зна ко је отац дјетета

Линин отац је ухапшен, чим је установљено да је његова ћерка трудна и испитиван је због сумње на силовање и инцест, али је на крају пуштен због недостатка доказа.

Лина никад није открила ко је отац њеног дјетета, као ни околности у којима је дошло до зачећа. Према чланку из 1955. у ком је анализиран овај случај, у селу у којем је Лина рођена биле су честе свечаности Индијанаца. "Оне су се често завршавале оргијама, а силовање на таквим светковинама не би било немогуће", писало је у новинском тексту.

Герардо је одрастао вјерујући да му је Лина сестра, али је у десетој години сазнао да му је она биолошка мајка. Умро је у 40. години од болести коштане сржи.

Лина Медина је успјешно завршила школу и касније је радила као секретарица код љекара који је водио њен случај. Др Лозада јој је помогао и са школовањем.

Касније се удала и другог сина родила у 38. години - чак 33 године након првог. Иако је и данас жива, Лина одбија да разговора с медијима и даље не открива прави идентитет оца њеног првог, преминулог детета.