latinica  ћирилица
07/06/2017 |  11:31 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Пиво прија срцу и бубрезима

Пиво благотворно дјелује на здравље јер садржи све минерале житарице од које се прави, а то је најчешће јечам, односно јечмени слад. Највише има калијума, калцијума, фосфора и магнезијума.
Пиво (Фото: Thinkstock) -
Пиво (Фото: Thinkstock)

Нема разлога да осјећате грижу савјести уколико уз ручак волите да попијете пиво, наравно, под условом да не претерујете са тим задовољством. Јер, двије чаше или једна флаша на дан организму доносе вишеструку корист, показују истраживања.

Пиво благотворно дјелује на здравље јер садржи све минерале житарице од које се прави, а то је најчешће јечам, односно јечмени слад. Највише има калијума, калцијума, фосфора и магнезијума, док, насупрот томе, садржи веома мало натријума, па могу да га пију и особе на дијети. Препоручује се и онима који болују од камена у бубрегу, јер повећава излучивање мокраће и убрзава растварање мањих каменчића и њихово избацивање.

Осим тога, пиво је нарочито богато витамином Б6 који штити срце, крвне судове и смирује нервну напетост. Заправо, флаша пива дневно задовољава потребе нашег организма за витаминима групе Б, а помаже и метаболизам шећера као и исхрану коже.

Извор: Новости