latinica  ћирилица
30/05/2017 |  14:28 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

УКЦ РС: Медицински техничар пљачкао пацијенте

Вршилац дужности генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић осудио је данас случај крађе у овој здравственој установи у којој је учествовао један од запослених.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

Ђајић је најавио да ће, након окончања покренутог кривичног поступка против овог радника УКЦ-а, у складу са законом искористити све мјере које су му на располагању, укључујући и давање отказа.

Он је рекао да се неће либити да најоштрије казни особе које каљају углед запослених у УКЦ-у.

"Ново пословодство кренуло је у оштру борбу против свих неправилности у раду и ниједан појединац неће бити изузет, ма о коме била ријеч", тврди Ђајић.

Он подсјећа да је поводом случајева крађе у овој здравственој установи, који су се догодили у марту, тадашње руководство покренуло дисциплински поступак против овог радника.

Ђајић је у саопштењу навео да је Дисциплинска комисија 28. априла већином гласова одлучила да овом раднику буде изречена новчана казна у износу 30 одсто од плате у трајању од три мјесеца.

У данашњем "Еуроблицу" објављено је да је медицински техничар Марко Малешевић /21/ из Рибника ухапшен након што је на Клиници за онкологију УКЦ-а пљачкао пацијенте у тешком здравственом стању.

Извор: Срна