latinica  ћирилица
30/05/2017 |  11:06 | Аутор: РТРС

Титова смрт је промијенила крај филма "Ко то тамо пева"

Гост у емисији Ивана Ивановића био је књижевник, драмски писац и сценариста Душан Ковачевић. Аутор легендарних дјела домаће драме и филма "Маратонци трче почасни круг", "Радован Трећи", "Сабирни центар", "Балкански шпијун", "Професионалац", причао је, између осталог, о томе како је првобитно требало да изгледа крај филма "Ко то тамо пева".
Душан Ковачевић (фото - Sputnik/ Aлександар Милачић) -
Душан Ковачевић (фото - Sputnik/ Aлександар Милачић)

Помињући, између осталог, Титов рођендан 25. мај и Дан младости, Ковачевић се сјетио да исприча како је првобитно требало да се заврши филм "Ко то тамо пева". Промјена сценарија и те како има везе са смрћу некадашњег југословенског предсједника.

"Његова смрт нас је спријечила да завршимо 'Ко то тамо пева'. Имали смо у сценарију сцену, када изађу она два дјечака из аутобуса, требало је се појави неколико животиња и да све личи на сцену апокалипсе. Директор филма је био у договору са власником циркуса у Италији, који долази у Београд и има дресиране животиње. Умире Јосип Броз, забрањује се улаз свим странцима. Ми морамо да завршимо филм, и он се завршава онако како је завршен. То што није снимљено као крај, то је почетак филма 'Андерграунд'", рекао је Ковачевић.

Извор: Б92