latinica  ћирилица
29/05/2017 |  20:31 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Побједе Мугурусе, Плишкове и Вознијацки

Бранилац титуле на Отвореном првенству Француске, Ролан Гросу у Паризу, Шпањолка Гарбиње Мугуруса пласирала се у друго коло тог турнира, пошто је побиједила Италијанку Франческу Скјавоне са 6:2, 6:4. Побједе су остварили и други носилац Плишкова и Данкиња Вознијацки.
Ролан Гарос (илустрација) -
Ролан Гарос (илустрација)

Мугуруса је побиједила за сат и по, пет пута је одузела сервис противници, која је направила два брејка. Скјавоне је освојила Ролан Гарос 2010. године. Мугуруса ће у другом колу играти против Естонке Анет Контавејт, која је послије два сета, 7:5, 6:1, побиједила Румунку Монику Никулеску.

Други носилац у конкуренцији тенисерки, Чехиња Каролина Плишкова, пласирала се у друго коло пошто је побиједила Кинескињу Сајсај Дженг са 7:5, 6:2. Она ће у другом колу играти против Рускиње Екатерине Александрове, која је побиједила Чехињу Катерину Синијакову са 6:4, 2:6, 6:2.

Плишкова је најбоље пласирани носилац у жријебу, послије елиминације прве тенисерке свијета Анђелик Кербер из Њемачке.

Данска тенисерка Каролина Вознијацки побиједила је у првом колу Аустралијанку Џејми Фурлис са 6:4, 3:6, 6:2. Она ће у другом колу играти против Канађанке Франсоа Абанде, која је побиједила домаћу тенисерку Тесу Адријанџафитримо.

Извор: РТС