latinica  ћирилица
29/05/2017 |  16:45 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Представљени пројекти регионалног економског повезивања

У Министарству спољне трговине и економских односа БиХ представљени су пројекти регионалног економског повезивања и активности Архус центара ОЕБС-а, чији је циљ подршка институцијама БиХ кроз програме доброг управљања у областима антикорупције, спречавања прања новца и заштите околине.
Сарајево: Шаровић, Жугић, Мур - Фото: РТРС
Сарајево: Шаровић, Жугић, МурФото: РТРС

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић примио је данас координатора економских и активности за заштиту животне средине ОЕБС-а у Бечу Вука Жугића и шефа мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатана Мура.

Шаровић је изразио пуну подршку пројектима регионалног повезивања, посебно у области трговине и олакшавања трговинске размјене, а као примјер добре праксе наведена је сарадња у оквиру Цефте, чије земље чланице континуирано унапређују сарадњу и биљеже напредак у ефикасности трговинске размјене, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Он је посебно акцентирао потребу повезивања и интегрисаног управљања ријекама, као што је актуелни пројекат управљања ријеком Дрином, од кога ће корист имати сви корисници вода, а посебно становништво које живи у сливу ове ријеке.

Као посебно важна оцијењена су и питања изборне корупције и злоупотребе јавних ресурса и медија, уз заједнички закључак да се ови важни проблеми морају рјешавати што хитније, у чему ће свој допринос у оквиру мандата, дати и мисија ОЕБС-а.

Извор: Срна