latinica  ћирилица
29/05/2017 |  16:37 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Не јењавају несугласице паљанске скупштинске већине (ВИДЕО)

Несугласице паљанске скупштинске већине: СДС-а, ПДП-а и НДП-а са начелником општине, СНСД-овим Бошком Југовићем.
Бошко Југовић, начелник општине Пале - Фото: РТРС
Бошко Југовић, начелник општине ПалеФото: РТРС

Поводи и стари и нови. Намјера Сарајевоинвеста, фирме у власништву Момчила Крајишника, да у постојећем погону за механичку обраду дрвених стубова отвори погон за инпрегнацију, повод је за сутрашњу протесну шетњу иза које, званично, не стоје партије супростављене Југовићу.

Начелник оцјењује да прича има и политичку позадину, јер недавно је, каже, општинска управа одбила захтјев Сарајевоинвеста.

Нови неспоразуми и због пријетећих СМС порука, пристиглих на телефон начелника Пала.

Паљанима су ових дана дијељени леци са позивом да се сутра у подне испред општине запуте у протесну шетњу због намјере Сарајевоинвеста да отвори погоне за импрегнацију стубова. Начелник општине Бошко Југовић пита се зашто испред општине, јер 22. маја општинска управа издала је рјешење, којим се Сарајевоинвесту онемогућава промјена намјене и за тзв. Зелену инпрегнацију дрвета.

Савезу за Пале није било познато због чега Југовић окупља медије, а нису се дотакли ни сутрашњег протеста иза којег стоји Иницијатива за чисте Пале.

У жижи интересовања паљанске скупштинске већине инпрегнација није ни била, него гостовања Бошка Југовића на локалној телевизији, гдје је између осталог говорио и о пријетећим порукама, које су му пристигле. Странке у Савезу за Пале осјећају се прозваним

Југовић тврди, његова је изјава погрешно интерпретирана, никог није прозвао, али му је јасно да иза тих порука не стоје његови, него симпатизери других политичких опција. МУП-у је каже пријављивао и раније и нове пријетње.

Предстоји и сједница СО Пале, а по свему судећи, амбијент у којем се одржава не обећава продуктивност!