latinica  ћирилица
29/05/2017 |  12:05 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Хрвати у БиХ припремили нови приједлог Закона о Јавном РТВ сервису

ХДЗ БиХ и Хрватски народни сабор сачинили су приједлог закона о Јавном РТВ систему БиХ који подразумијева његово цјеловито реформисање, рекла је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Кришто, која данас учествује на семинару под називом "Независност и непристрасност медија", рекла је да медији у БиХ, поготово јавни, осликавају сву стварност у којој се ова земља налази, а да на медијској сцени има много непрофесионалнизма и нестручности.

Она вјерује да ће данашњи семинар, са искуствима људи из земаља чланица Савјета Европе и сусједних земаља, допринијети да у БиХ буде израђен законски оквир који ће заиста реформисати Јавни РТВ систем, који ће бити одржив и у функцији истинитости и објективности, свих конститутивних народа и грађана у БиХ.

Предсједник Поткомитета Парламентарне скупштине Савјета Европе и члан Велике народне скупштине Турске Гилсен Билгехан рекла је да медији и њихова слобода, као четврта снага демократије, постају кључни предуслов за функционисање демократских друштава.

Шеф Канцеларије Савјета Европе у БиХ Драхослав Штефанек рекао је да је потребно наћи рјешење за проблем финансирања јавног РТВ сервиса БиХ.

Извор: СРНА