latinica  ћирилица
29/05/2017 |  08:07 ⇒ 08:08 | Аутор: РТРС

Редовно одвијање саобраћаја

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија без већих проблема и по сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Настављена је санација клизишта и реконструкција коловозног застора на дионици магистралног пута Бањалука-Челинац, у мјесту Ребровац, због чега је измијењен режим саобраћаја.

Данас почиње изградња спојног пута оптичким каблом, због чега ће бити измјена у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Тукови-граница Републике Српске /Копривна/.

Због изградње кружног тока измијењен је режим саобраћања на раскрсници у Милићима, дионица магистралног пута Коњевић Поље-Милићи и регионалног пута Милићи-Зелени Јадар.

У току су радови на санацији коловоза, кроз град Требиње на дијелу магистралног пута М-6. Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава се на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом Требињских бригада.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова је измијењен режим саобраћања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб актуелне су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због деминерских радова на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе, од 8.00 до 16.00 часова на снази су обуставе од 30 минута, а пропуштања од 10 минута.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, на дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази је обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор. Измјене су планиране од 7.00 до 19.00 часова, до 31. децембра.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је обустављен саобраћај за сва возила у улици Бранка Мораче, због санационих радова, на дијелу од моста, укључујући и Зелени мост, преко ријеке Врбас до Улице Милоша Обилића, осим за возила станара у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Козарске улице до моста.

За вријеме извођења радова, који би требало да трају до 30. јуна, омогућен је пјешачки саобраћај.

У Федерацији БиХ фреквенција возила јутрос је умјереног интензитета, осим дионица у градским центрима гдје је у јутарњим часовима саобраћај појачан.

На магистралном путу Јабланица-Мостар, због радова у Доњој Јабланици, током дана саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Спорије саобраћање могуће је и на магистралном путу Транзит кроз Сарајево, гдје су у току радови на редовном одржавању.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута.

Дуже колоне возила повремено се формирају на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због радова који још трају на подручју Хрватске.

Извор: СРНА