latinica  ћирилица
29/05/2017 |  08:07 | Аутор: РТРС

Пети дио Пирата с Кариба има највећу зараду у биоскопима САД

Највећу зараду на основу продаје улазница у САД и Канади током викенда имаће филм "Пирати с Кариба: Мртви људи не причају приче", док ће комедија Двејна Џонсона "Чувари плаже" остварити неочекивано лош резултат.
Пирати са Кариба - Фото: илустрација
Пирати са КарибаФото: илустрација

Студио Волта Дизнија предвиђа да ће пети наставак филмског серијала "Пирати с Кариба" зарадити 62,2 милиона долара током прва три дана приказивања, а 76,6 милиона долара током прва четири дана.

То је, међутим, други најслабији почетак за неки од пет филмова франшизе "Пирати с Кариба" који су укупно коштали четири милијарде долара, али је најновији филм, чија је продукција коштала 230 милиона, имао одличну гледаност широм свијета, где се очекује да ће зарадити 300 милиона долара од улазница за само прва четири дана приказивања.

То што тај филм зараду остварује претежно у иностранству, не забрињава Студио Волта Дизнија који наводи да је тако било и с претходнима из тог серијала.

С друге стране, филм "Чувари плаже", према којем се критичари односе с подсмијехом, остварује знатно лошији резултат од очекиваног. Филм који је дорађена верзија телевизијске серије из 1990-их година, зарадио је у САД и Канади током викенда свега 18,1 милиона долара, док је продукција коштала готово 70 милиона.

Од "Чувара плажа" гледанији је био и филм "Чувари Галаксије, други дио", којем је ово четврти викенд у биоскопима. Он је заузео друго мјесто с 19,9 милиона долара од продатих карата у САД и Канади, док је у свијету зарадио 8,6 милиона.

На четвртом месту је филм "Осми путник: Савезник" с 10,5 милиона долара од улазница другог викенда приказивања, уз оштар пад од 71 одсто у односу на претходну недјељу.

Пето мјесто је заузео филм "Све, баш све", с процијењеном зарадом од 6,2 милиона долара у америчким и канадским биоскопима.

Извор: Бета