latinica  ћирилица
28/05/2017 |  13:23 | Аутор: РТРС

Предложен притвор за седам ухапшених у акцији "Мастер"

Поступајући тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за седам осумњичених лица која су ухапшена у акцији "Мастер".
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Акција "Мастер" спроведена је у борби против организованог криминала повезаног са финансијским криминалом и коруптивним кривичним дјелима, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Мјера притвора за већину осумњичених предложена је због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, а за једног осумњиченог и због пасности од бјекства.

За троје осумњичених предложене су мјере забране које укључују забрану предузимања одређених пословних активности или службених дужности, забрану посјећивања одређених мјеста или подручја и забрану састајања са одређеним особама.

Акција "Мастер" спроведена је по налогу Тужилаштва БиХ, а акцијом је обухваћен већи број особа осумњичен за организовани криминал, а у вези са финансијским криминалом, царинским и пореским утајама и коруптивним кривичним дјелима, приликом увоза великих количина текстилне робе у БиХ, када су незаконито умањиване царинске и пореске дажбине, те на тај начин нанесена штета буџету и свим грађанима БиХ.

Извор: СРНА