latinica  ћирилица
28/05/2017 |  11:15 ⇒ 11:46 | Аутор: РТРС

Једини маратон у БиХ "Стазама Бранка Ћопића" (ФОТО)

Једини маратон у БиХ "Стазама Бранка Ћопића" стартовао је у 10.00 часова из родног мјеста овог књижевника у Хашанима, општина Крупа на Уни.
"Стазама Бранка Ћопића" - Фото: РТРС
"Стазама Бранка Ћопића"Фото: РТРС

Више од 200 учесника маратона и полумаратона окупило се јутрос у Новом Граду, а манифестацију је отворио начелник општине Мирослав Дрљача који је рекао да је маратон посебан догађај.

- Ово је значајна манифестација која се разликује од укупно 20 у чијој организацији годишње учествује општине Нови Град, јер спаја културу и спорт. Увијек је добро сјетити се једног од највећих књижевника бивше Југославије који је имао богат књижевни опус, посебно дјела за дјецу и омладину - рекао је Дрљача.

Учесници маратона, трке на 42 километра, аутобусом су превезени до старта трке у Хашанима гдје им је срећу пожелио начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић и стартовали су трку у 10.00 часова.

Предсједник Атлетског клуба "Слобода" Нови Град Милан Ступар каже да ове године на маратону и полумаратону учествује 205 тркача из 15 земаља.

Он је свим учесницима пожелио срећу и захвалио за учешће у једином маратону у БиХ.

У 11.00 часова часова је почела полумаратонска трка од 21 километра од Рађеновић моста до Новог Града.

У исто вријеме, у Новом Граду почела је и трка грађана дужине пет километара, која се организује први пут са око 200 такмичара.

Очекује се да ће први маратонац бити у Новом Граду око 13.00 часова.

За данашњу манифестацију ангажовани су бројни волонтери који дуж стазе дијеле освјежење учесницима, а подршку данас даје и Горска служба спасавања из Новог Града и Бањалуке.

Припадници Полицијске станице Нови Град предузеће мјере и активности у складу са безбједносним процјенама.

Маратон "Стазама Бранка Ћопића" организује Атлетски клуб "Слобода" Нови Град уз подршку општина Нови Град и Крупа на Уни.

Извопр: СРНА