latinica  ћирилица
27/05/2017 |  09:55 | Аутор: РТРС

"Вјечити дерби" затвара сезону финалом Купа

Посљедњу утакмицу фудбалске сезоне у Србији затварају "вечити" ривали у финалу Купа.

Фудбалери Партизана и Црвене звезде данас од 18 часова одмјериће снаге у финалу Купа први пут послије 16 година.

На стадиону у Хумској Партизан ће покушати да ову сезону заврши са дуплом круном, док ће црвено-бијели настојати да освојеним Купом залијече ране због изгубљеног првенства.

Звезда је током готово цијеле сезоне била прва на табели, али је пораз од Вождовца три кола прије краја Суперлиге на крају коштао титуле која је отишла у руке Партизана.

"Вјечити ривали" су одиграли 35 утакмица у Купу, а бољи учинак има Црвена звезда која је 20 пута славила, док су црно-бијели побиједили 11 пута.

Први пут послије 16 година Партизан и Црвена звезда одиграће десето финале, а црно-бијели уколико побиједе имаће прилику да се изједначе по броју титула у Купу (5 побједа Звезде, четири Партизана).

У посљедњем, деветом финалу Купа, Партизан је 2001. године на Маракани побиједио Звезду са 1:0, а стијрелац јединог гола био је Саша Илић.

Тренер Партизана Марко Николић позвао је своје играче да посљедњи пут ове сезоне прикажу квалитетну партију и продуже серију на 37 мечева без пораза.

- Остаје жал што сам пропустио финале Купа у мом прошлом мандату у Партизану. Имам безброј мотива, а сигуран сам да ће и моји играчи бити на нивоу какав изискује финале. Задовољни смо због титуле, можда неко каже и растерећени, али морамо да се одужимо навијачима и приредимо им радост - рекао је Николић.

Његов колега са клупе Звезде Бошко Ђуровски очекује да његов тим слави у Хумској.

- Очекујем добар меч и спектакл, сви актери морају да буду на нивоу какав доликује. Играо сам финала као тренер и играч, знам какав је осјећај, очекујем да наша екипа послије изгубљене титуле пронађе снагу и побиједи - поручио је Ђуровски.

Фудбалери Партизана нападају 14 трофеј националног купа, а Црвена звезда 25.

Извор: Б92