latinica  ћирилица
26/05/2017 |  18:45 | Аутор: РТРС

Акција "Бонус": Хапшења због организованог криминала

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су у акцији "Бонус" /"Трак"/ шест држављана БиХ и Србије, а припадници Граничне полиције БиХ три лица.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Акција је усмјерена против организованог криминала, а од шест лица које је ухапсила Сипа, четворо је након криминалистичке обраде предато Тужилаштву БиХ на даље поступање.

"Припадници Сипе претресли су јуче седам стамбених и три пословна објекта на подручју Сарајева, Сребреника и Брчко дистрикта, те пронашли и привремено одузели 4.400 евра, пет рачунара и лаптопа, 10 мобилних телефона, финансијску документацију и друго", саопштено је из Агенције.

Постоји сумња да су ухапшена лица као чланови организоване криминалне групе увозила текстилну робу из Турске, чинећи тако кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом пореска утаја.

Акција је реализована по наредби Тужилаштва БиХ и у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ и Граничном полицијом БиХ.

Помоћ у реализацији акције пружили су и полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Тузланског кантона, те Полиције Брчко дистрикта.

Извор: СРНА