latinica  ћирилица
26/05/2017 |  15:41 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

У суботу мало до умјерено облачно (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити мало до умјерено облачно вријеме, са повременим сунчаним периодима и највишом температуром до 24 степена Целзијуса.

Мало до умјерено облачно вријеме ујутро ће бити у свим крајевима, осим на југу гдје ће бити ведро. У централном планинском појасу од запада до истока очекује се промјенљиво до претежно облачно вријеме, са маглом у котлинама и око ријека, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће у већини крајева бити суво вријеме, уз могућност поподневних пљускова у сјеверним и источним крајевима.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни, у Херцеговини умјерена бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошкога завода.

Јутарња температура ваздуха од седам до 12 степени, у вишим предјелима од три степена. Највиша дневна температура ваздуха од 19 до 24 степена, на југу око 26 степени, а у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У већини крајева данас је било промјенљиво облачно са сунчаним интервалима. И даље постоје услови за краткотрајне поподневне пљускове на сјеверу и истоку.

Температура ваздуха измјерена данас у 14.00 часова: Бјелашница два, Иван седло девет, Соколац 11, Сарајево 13, Бугојно и Сребреница 14, Дрвар и Зеница 15, Јајце, Ливно, Тузла и Зворник 16, Бихаћ, Бијељина, Градачац и Сански Мост 18, Требиње 19, Бањалука, Добој и Приједор 20, Неум и Столац 22 и Мостар 23 степена Целзијуса.

Извор: СРНА