latinica  ћирилица
26/05/2017 |  10:30 ⇒ 11:51 | Аутор: РТРС

"ДЕМИ 2017" о достигнућима у машинству и индустријском инжењерству

Декан Машинског факултета у Бањалуци Дарко Кнежевић рекао је да ће 13. Међународна научна конференција "ДЕМИ 2017" у Бањалуци бити најбоља до сада, јер ће уводничари бити професори из Велике Британије, Норвешке и Румуније.
Машински факултет - Фото: РТРС
Машински факултетФото: РТРС

Кнежевић је новинарима у Бањалуци прије почетка конференције рекао да у раду скупа учествују стручњаци машинске струке из десет земаља региона и Европе.

"Прихваћена су 132 рада из 10 земаља, што ову конференцију чини највећом на бањалучком Универзитету. Новост је да су организатори ове године, осим Машинског факултета у Бањалуци, и машински факултети у Нишу и Подгорици, као и Технички факултет из Темишвара", додао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, неки радови биће објављени у часописима из Румуније, а требало би да буде издат и специјални број часописа "Факта", најбољег часописа у Србији за машинско инжењерство, док би неки радови требало да буду објављени и у "Термал сајенсу".

Декан Машинског факултета у Нишу Ненад Павловић рекао је да заједничком организацијом овогодишње конференције, факултети из Ниша и Бањалуке јачају традиционално добре, пријатељске и колегијалне везе.

Он је напоменуо да на конференцији учествује око 25 наставника, асистената и истраживача са Машинског факултета у Нишу, који су се потрудили да све области којима се баве, буду заступљене на овом научном скупу.

Извор: Срна