latinica  ћирилица
25/05/2017 |  22:04 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Вулин: Косово јесте Србија, а Харадинај- злочинац на привременој слободи

Косово и Метохија јесте Србија, а Рамуш Харадинај је неосуђени злочинац на привременој слободи, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин, поводом Харадинајеве изјаве да "Србија неће постојати на Косову када он буде премијер".
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

"Ако Србије нема и неће је бити на Косову и Метохији, зашто се од Србије тражи да разговара са косовским Албанцима и зашто праве скупове за које пре него што закажу, питају да ли ће /премијер Александар/ Вучић доћи и да ли Србија хоће да разговара?", упитао је Вулин.

Он је поставио питање, ако нема Србије, зашто Косово није члан УН и зашто Харадинај мора да се крије од потјерница издатих од Србије, те зашто албански лобисти из цијелог свијета пријете и моле да Србија не спречава учешће Косова у Унеску.

"Зашто Косово нема војску, зашто је највиша власт на Косову Унмик и зашто са пасошима Косова и Метохије највиши представници Албанаца једва да могу да напусте и приштински аеродром?", пита Вулин.

Он је поручио Албанцима да, сваки пут кад помисле да Србија није на Косову, пробају да под својом заставом сједну међу признате чланице УН и међународне заједнице.

"Косово и Метохија је, према Резолуцији 1244, територија под привременом управом УН, а Харадинај неосуђени злочинац на привременој слободи", поручио је Вулин.

Кандидат за премијера самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај, који је и предсједник Алијансе за будућост Косова, изјавио је данас са предизборног скупа у Пећи да, уколико буде изабран, "Србија неће постојати на Косову".

Харадинај, који је и некадашњи командант терористичке Ослободилачке војске Косова /ОВК/, тврди да не постоји ниједно питање о коме ће разговарати или било какав састанак коме ће присуствовати са делегацијом Београда, изузев у својству премијера суверене државе.

Тужилаштво Србије терети Харадинаја за тешка дјела ратног злочина на Космету 1998, односно 1999. године.

Извор: СРНА