latinica  ћирилица
25/05/2017 |  17:44 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Зингхамер: Реформски пут нема алтерантиву

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са потпредсједником њемачког Бундестага Јоханесом Зингхамером.
Бањалука - Цвијановић - Зингхамер - Фото: СРНА
Бањалука - Цвијановић - ЗингхамерФото: СРНА

На састанку је разговарано о економској и политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ са нарочитим освртом на процес европских интеграција и спровођење Реформске агенде.

Наглашено је да реформски пут нема алтерантиву и да је значајно да представници свих нивоа власти у БиХ покажу политичку зрелост и досљедност у испуњавању задатих обавеза, ради стварања услова за покретање нових инвестиционих циклуса, привредни раст и нова запошљавања.

Говорећи о могућностима за унапређење економске сарадње земаља западног Балкана, Цвијановићева је истакла да је Влада Српске посвећена јачању институционалних и инфраструктурних капацитета ради развоја домаће привреде уз јасно опредјељење за подршку политици регионалне сарадње.

Изразила је увјерење да постоји воља и обострани интерес за јачање привредне сарадње Републике Српске и Њемачке као значајног спољнотрговинског партнера. Састанку је присуствовала и амбасадор Њемачке у БиХ, Кристијана Хоман.