latinica  ћирилица
25/05/2017 |  16:02 | Аутор: РТРС

Позитивно мишљење за ратификовање оговора о зајму за коридор "Пет це"

Комисија за спољну и трговинску политику, царине, транспорт и везе Дома народа Парламентарне скупштине БиХ дала је позитивно мишљење и предложила Дому народа давање сагласности за ратификовање уговора о зајму за пројекат Коридор "Пет це"
Коридор 5Ц - Фото: Screenshot/YouTube
Коридор 5ЦФото: Screenshot/YouTube

Комисија је подржала уговор о зајму за Луку Брчко између БиХ и Европске банке за обнову и развој. Са три усвојена амандмана, дата је сагласност на Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о међународном и међуентитетском друмском превозу, чији је предлагач Савјет министара БиХ. Позитивно мишњене дато је и за споразум између Савјета министара БиХ и Владе Њемачке о финансијској сарадњи у 2013. години и споразум између Савјета министара и Владе Србије о међународном друмском превозу путника и терета.

Подржана је и упућена Дому на изјашњавање ранг-листа кандидата за члана Управног одбора Јавног радио-телевизијског сервиса БиХ из реда осталих. Усвојен је извјештај са парламентарне конференције о борби против међународног тероризма, која је одржана у Санкт Петербургу 27. и 28. марта.

Извор: СРНА