latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:45 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Вишеград: Сарадња општине и полиције на високом нивоу

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач оцијенио је данас у Вишеграду да је сарадња ове општине и вишеградске Полицијске станице на изузетно високом нивоу, што је потребно, прије свега, због великог броја туриста који, углавном, посјећују Андрићград.
Вишеград - Фото: архив
ВишеградФото: архив

Лукач је рекао новинарима да је на данашњем састанку са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем разговарано о безбједности, с обзиром на то да Андрићград има велику посјећеност.

"Можда је ово једно од највећих туристичких мјеста у БиХ, због чега је потребна добра сарадња са полицијом, а данас смо закључили да је она на високом нивоу", навео је Лукач.

Он је рекао да је, пресељењем сједишта општине Вишеград у Андрићград, Полицијска станица добила нове просторије које је раније користила општина, а које ће прећи у власништво Министарства унутрашњих послова.

"Полиција ће користити нове просторије, захваљујући општини и начелнику, на чему смо им захвални", нагласио је Лукач и додао да ће добра сарадња између полиције и општине бити настављена.

Он је додао да је на састанку разговарано и о будућим пројектима чији је циљ побољшање безбједности грађана.

"Циљ нам је да сви грађани Вишеграда и туристи који долазе овдје буду потпуно безбједни", истакао је Лукач.

Ђуревић је данашњи састанак оцијенио као веома конструктиван, истичући да је сарадња Полицијске станице и општине веома добра.

"Полицијска станица ће бити пресељена у бившу зграду општине у центру града и сви папиролошки потези су приведени крају", рекао је Ђуревић.

Он је изразио задовољство због Лукачеве посјете општини и Андрићграду.

Извор: СРНА