latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:41 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Бијељина: Родитељи тврде- само захваљујући учитељици избјегнута трагедија (ВИДЕО)

У Бијељини су данас протестовали родитељи ученика који похађају Основну школу "Вук Караџић".
Протест родитеља у Бијељини - Фото: РТРС
Протест родитеља у БијељиниФото: РТРС

Родитељи тврде да је јуче у поподневним часовима, само захваљујући учитељици Наташи Илић, избјегнута трагедија у једном одјељењу. Усљед невремена, кажу родитељи, вода са крова пролазила је кроз плафон учионице преко електро инсталација.

Директор школе Предраг Рачановић истиче да нема разлога за толику бригу, електрична енергија је искључена и инсталације провјерене. Коначно рјешење види у изградњи нове школе која је у току.

Према реакцијама родитеља дјеца су била преплашена и мокра након наставе. Многи су,кажу, били у недоумици да ли дјецу данас послати на наставу.

- Како су дјеца рекла плафон се одронио, и кроз електроинсталације кренула је вода. Учитељица је била прибрана и искључила је контролну таблу и тако спријечила оно најгоре - каже Весна Милошевић, мајка ученице.

Родитељи за почетак траже измјештање неколико одјељења у, како кажу, безбједнији објекат.

- Нисмо мали, знамо шта се може десити кад се споје вода и струја, да не говорим какав епилог може бити - каже Биљана Цвјетковић, чија ћерка похађа ову школу.

- Молим све људе да устану из кожних фотеља и поведу рачуна, јер нам је свима најбитнији живот дјетета - каже мајка Јелена Шоја.

Директор каже да нема просторних могућности да дјеца пређу у централну школу. Учионица данас изгледа као и прије невремена, а настава се одвијала без проблема.

- Домари су прегледали инсталације, у току невремена смо искључили електричну енерегију. Јутрос смо изашли на лице мјеста, склопка је укључена, објекат је у редовној употреби и има воде и струје - каже Рачановић.

Директор коначно рјешење види само у завршетку изградње нове школе која је у току. Објекат у којем се сада изводи настава стар је више од пет деценија. С времена на вријеме медији се заинтересују за проблеме у школи у насељу Лединци, а надлежни одговоре да је нова школа у изградњи.