latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:33 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Нови Град: Планиране инвестиције вриједне 24 милиона КМ (ВИДЕО)

Иако је планирано да за инвестиције у Новом Граду за 2016. буде издвојено 29 милиона КМ - план није остварен. Ипак, то није спријечило одборнике да на данашњој сједници Скупштине општине Нови Град, за ову годину предложе нешто амбициознији план - улагања би требало да достигну 24 милиона КМ.
СО Нови Град - Фото: РТРС
СО Нови ГрадФото: РТРС

Један од пројеката из области инфраструктуре реализује се на подручју Сводне. Ријеч је о изградњи канализационе мреже чија је вриједност 490.000 КМ.

Већина одборника подржала је извјештај о реализацији инвестиционих улагања у 2016. години. Опозициони одборници имали су одређене примједбе, али су подржали план инвестиција за ову годину.

- Инвестициона улагања у протеклој години била су значајна. Ја сам већ рекла да су донаторска средства двије трећине од тих улагања, а једна трећина ишла је из буџета општине - рекла је Сњежана Рајилић, одборник СНСД-а.

Мирко Шљоквица, одборник НДП сматра да се врло неодговорно приступило овом плану, јер је, како каже, било планирано 20 милиона, а извршено је само 3,2 милиона КМ.

Начелник општине Мирослав Дрљача истакао је да су уважени захтјеви грађана и политичких субјеката и на основу тога рађени су инвестициони планови за прошлу, али и ову годину.

- Циљ овог програма је да се нађу инвеститори и да инвестициона улагања буду ван буџета општине Нови Град. Дакле, циљ су екстерни улагачи, донатори, а можда једним дијелом и нешто кредитних средстава - навео је Дрљача.

Одборници су усвојили Извјештај о извршењу буџета општине у прошлој години.