latinica  ћирилица
25/05/2017 |  15:07 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

Бањалука, Невесиње и И.Н.Сарајево обиљежавају Спасовдан (ВИДЕО)

Српска православна црква данас обиљежава Вазнесење Господње-Спасовдан. Спасовдан је слава града Бањалуке и општина Невесиња и Источно Ново Сарајево.
Бањалука, Спасовдан -
Бањалука, Спасовдан

У Бањалуци је поводм Спасовдана, служена Света архијерејске литургије у Храму Христа Спаситеља. Литургију су служили епископи Јефрем и Сергије, уз присуство бројних Бањалучана.

Градоначелник Игор Радојичић, поручио је да се нада да ће Бањалука сваки наредни Спасовдан дочекати са неким од рјешења за комуналне и друге важне пројекте.

- Скупштина града сутра одлучује о највећем комуналном и финансијском проблему - градњи нове топлане и град је спреман да почне припремне радове, уколико парламент усвоји ту одлуку. Циљ нам је да током ове сезоне добијемо нову топлану - невео је Радојичић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је честитао Бањалучанима крсну славу, пожеливши да се град још више развија.

- Мислим да Градска управа рјешава неке нагомилане проблеме и да у том погледу идемо у добром правцу. Ово је и прилика да видимо како се остварују ти резултати и будући планови - рекао је Додик.

Дан и Крсну Славу- Спасовдан, прослвља и Општина Источно Ново Сарајево. Након литургије, у цркви Светог Ђорђа служен је и парастос и положено цвијеће на споменик погинулим борцима Сарајевске механизоване бригаде.

Начелник општине Љубиша Ћосић каже да је приоритет инфраструктурни развој.

Спасовдан или Вазнесење Господње, хришћански је празник који се обиљежава 40 дана након Васкрса.