latinica  ћирилица
25/05/2017 |  12:16 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Пореска управа и Удружења економиста "Свот" - споразум о међусобној сарадњи

Директор Пореске управе Републике Српске Зора Видовић и извршни директор Удружења економиста Републике Српске "Свот" Саша Грабовац данас су потписали споразум о међусобној сарадњи на реализацији пројеката из више области, који су од заједничког интереса.
Зора Видовић и Саша Грабовац - потписивање споразума о међусобној сарадњи - Фото: СРНА
Зора Видовић и Саша Грабовац - потписивање споразума о међусобној сарадњиФото: СРНА

Циљ потписивања споразума је да се ближом сарадњом допринесе друштвеном и привредном развоју Републике Српске, истичу из Пореске управе.

Овим споразумом, потписаним у Бањалуци, дефинисано је успостављање сарадње на пољу организације и едукације за пореске обвезнике кроз семинаре и радионице.

Из Пореске управе Републике Српске наводе да је предвиђена и могућност израде и реализације заједничких развојних пројеката, које финансирају међународне и домаће институције и организације.

У саопштењу се истиче да је договорено да Удружење "Свот" буде савјетодавни и корективни фактор Управи у креирању приједлога за унапређење рада ове институције и аката који регулишу област пореза и доприноса.

Видовићева је изразила задовољство потписаним споразумом, посебно јер је ријеч о Удружењу које окупља значајан број стручњака из области економије.

Она је оцијенила да ће помоћ економиста Удружења "Свот" бити значајна за Пореску управу, посебно у едукацијама, те креирању приједлога за унапређење рада ове институције и аката који регулишу област пореза и доприноса.

Споразумом је предвиђено и пласирање у јавност актуелних информација из Пореске управе Српске путем интернет странице Удружења, као и сарадња у другим областима гдје постоји обострани интерес.

Из Пореске управе наглашавају да су њихова очекивања да од Удружења "Свот" имају и савјетодавну помоћ, те да на тај начин дође до мишљења стручне јавности о раду ове институције и могућим правцима за даље унапређење рада јачањем услуга и поједностављењем процедура, с циљем да се пореским обвезницима олакша извршавање њихових обавеза.

Извор: Срна