latinica  ћирилица
25/05/2017 |  11:36 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

"Очекујем да Ђокић поднесе оставку" (ВИДЕО)

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић, изјавио је у Приједору да очекује да министар индустрије енергетике и рударства Петар Ђокић поднесе оставку на ову функцију.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

Коментаришући одлуку Народне скупштине о продаји приједорског Рудника жељезне руде "Љубија", Павић је поручио да би министар Ђокић требало да размишља о оставци, умјесто што критикује одлуку Народне скупштине.

Истакао је да ДНС има приједлог за рјешење проблема љубијског рудника, у оквиру којег би требало да се ангажује ревизорска кућа или адвокатска канцеларија које би утврдиле да ли ико осим "Арселор митала" има право на екплоатацију руде на овом подручју.

Предсједник ДНС-а је нагласио да се његов захтјев за оставку министра Ђокића и приједлог опозиције за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске не могу повезивати.

"Одлука о Влади је став коалиције, а /приватизација РЖР/ `Љубија` је ствар која је далеко изнад коалиције. То је интерес грађана Приједора и Републике Српске. Коалиција је направила Владу, али није направила РЖР и због тога може бити различит став", рекао је Павић.

Он је додао да је основни циљ опозиције смјена Владе, да "они то раде скоро три године", а за то треба имати скупштиниски капацитет. "Да ли га они имају, то ја не знам. ДНС ће имати чврст став прије скупштине", нагласио је Павић.

Одговарајући на питање новинара да ли су министри из ДНС-а "на листи за одстрел", Павић је рекао да је ДНС "научио радити и да нема никаквог страха".

"Ми радимо свој посао. Ако неко мисли да нас треба смијенити, нека нас смијени, ми не бјежимо од тога. Не мислимо да смо Богом дани за било коју функцију. Оно што би нас инртересовало само нека нађу озбиљан разлог за смјену тих министара. Ја нисам за смјену по принципу три странке чине Владу па хај`мо из сваке странке некога смијенити", истакао је Павић.

Извор: РТРС, Срна