latinica  ћирилица
25/05/2017 |  10:26 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Требиње: Пола разреда ослобођено полагања матурског испита

У одјељењу матураната Медицинске школе у Требињу, готово пола разреда је ослобођено полагања матурског испита јер су све четири године завршили са одличним успјехом и примјерним владањем.
Центар средњих школа Требиње (Фото: herceg.tv) -
Центар средњих школа Требиње (Фото: herceg.tv)

Васиљко Шкриван, директор Центра средњих школа у чијем саставу ради и Медицинска школа, Срни је рекао да ову генерацију матураната памти као изврсне ученике, али и људе који су током све четири године били прави другари.

"Овакво одјељење се ријетко сусреће", рекао је Шкриван.

Медицинску школу, углавном, уписују свршени основци са одличним успјехом, који су преданим радом успјели да задрже добре оцјене и током средњошколског образовања.

"Сигуран сам да ће добар дио њих бити добри стручњаци у свом послу", нагласио је Шкриван, додајући да су и за похвалу и друга одјељења Центра средњих школа, гдје се ђаци истичу добрим оцјенама и владањем.

У школској 2016/2017. години у Центру средњих школа школовање је завршило пет одјељења од којих једно одјељење трогодишњег школовања - конобари и кувари, те одјељења економских техничара, медицинских техничара, туристичких и по пола одјељења банкарских и пословно-правних техничара.

Ову школу похађа укупно 108 ученика.

Извор: Срна