latinica  ћирилица
25/05/2017 |  10:11 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Влада Српске о приједлогу кривичног законика

Влада Републике Српске разматраће данас у Бањалуци приједлоге Кривичног законика Републике Српске, закона о пореском систему Српске и закона о Националном парку "Дрина".
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду данашње сједнице је и консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за период од 1. јануара до 31. децембра 2016. године.

Министри ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о судовима Републике Српске, Приједлог стратегије управљања отпадом за период 2017–2026. године и Приједлог уредбе о термичком третману отпада, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Пред министрима ће се наћи и информација о Споразуму о финансирању за програм "Интеррег В-Б Јадранско – јонски" између ЕУ, коју представља Европска комисија, БиХ, коју представља Савјет министара и Италије, коју представља регион Емилија - Ромања, Управљачко тијело транснационалног програма сарадње "Интеррег В-Б Јадранско – јонски" /АДРИОН/, са приједлогом закључка.

Влада ће разматрати и информацију о провођењу Стратегије безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске за период 2013-2022. година у 2016. години, те информацију о покренутој иницијативи Владе Федерације БиХ за доношење закона о заштити животне средине на нивоу БиХ, са приједлогом закључка.

На сједници ће бити разматрана информација о продаји билансних вишкова електричне енергије у 2016. години, као и информација о потреби одгађања плаћања пореског дуга Јавној установи Институт за урбанизам грађевинарство и екологију Републике Српске Бањалука, обје са приједлогом закључка.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о кориштењу средстава са рачуна посебних намјера у износу од 2.000.000 КМ, с циљем реализације дијела уговора "Реконструкција и опремање Централног Медицинског Блока и изградња новог Сјеверног крила централног медицинског блока Универзитетске болнице – Клиничког центра Бањалука".

Пред министрима ће се наћи и извјештај о процјени социо-економских утицаја 2. годишњег циклуса Финансијског механизма за финансирање пројекта интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској 2015-2016, са приједлогом закључка.

Почетак 126. сједнице Владе заказан је за 10.00 часова, а по њеном окончању предвиђено је саопштење.

Извор: Срна