latinica  ћирилица
25/05/2017 |  08:49 | Аутор: РТРС

Лондон више неће дијелити обавјештајне податке са Вашингтоном?

Британске службе безбједности разматрају могућност прекида размјене осјетљивих обавјештајних информација са САД у вези са истрагом напада у Манчестеру, пише данас "Дејли експрес".
Британска полиција/архива (фото: Twitter @RT_com) -
Британска полиција/архива (фото: Twitter @RT_com)

Британија и САД склопиле су раније споразум о безбједности који, између осталог, подразумијева размјену обавјештајних података и информација.

Међутим, након што се у америчким медијима појавиле фотографије са мјеста напада, као и информације у вези са починиоцем, британски званичници разматрају могућност лимитирања размјене информација с циљем заштите истраге.

"Њујорк тајмс" је објавио фотографије са детаљном анализом и приказом сцене напада у Манчестер арени. Амерички лист је ово објавио много прије него што је полиција Манчестера потврдила информације о починиоцу и околностима напада.

Очекује се да ће британски премијер Тереза Меј поставити ово питање у разговору са америчким предсједником Доналдом Трампом на самиту НАТО данас у Бриселу, објавио је лист "Гардијан".

Лист наводи да је Влада "бијесна" због детаља који су процурили и које су објавили амерички медији у вези са истрагом напада у Манчестеру, у коме су погинуле 22 особе.

Извор: Срна