latinica  ћирилица
25/05/2017 |  08:27 | Аутор: РТРС

КК Партизан финансијски на граници опстанка

Спортски директор КК Партизан Драган Тодорић упозорио је да је клуб и даље у тешкој финансијској ситуацији и на ивици опстанка.

Црно-бијели већ годинама имају проблема са финансијама, а према ријечима Тодорића постоји само захваљујући спонзорима НИС-у и Телекому, с којим истичу уговори на љето.

- Надамо се да ће бити обновљени јер, ако се то не деси, можемо да затворимо врата. Постоје редовни контакти, али није било ријечи о продужавању уговора - рекао је Тодорић.

Он је демантовао спекулације појединих медија да је предсједник Никола Пековић, који је преузео ту функцију у септембру 2015, "дигао руке" од клуба.

- То није тачно. Свако може да пише шта хоће, али у томе нема истине - истакао је Тодорић демантовавши и наводни план да се Партизан фузионише са КК Динамик.

Партизан је тренутно на деоби првог мјеста Суперлиге Србије са Црвеном звездом са по девет побједа из десет утакмица, а у АБА лиги је стигао до полуфинала чиме је изборио пласман у Еврокуп сљедеће сезоне, али није сигурно у ком ће европском такмичењу наступити црно-бијели.

Извор: Б92